keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

La Bottega


Kävimme viime tiistaina kavereideni kanssa juhlistamassa heidän ylppäreiden loppumistaan ja toisen heistä synttäreitä ravintola La Bottegassa Tallinnan vanhassa kaupungissa. 


La Bottega on vähän hienostuneempi italialainen ravintola. Sisustus oli todella kiva, ja tunnelma oli kuin suoraan jostain italialaisesta trattoriasta isoine viinikaappeineen ja ruudullisine pöytäliinoineen. Itse koin ravintolan ilmapiirin todella viihtyisäksi ja rauhalliseksi, missä pystyi hyvin jutella kavereiden kanssa. Voisin ehdottomasti suositella ravintolaa kaikille Tallinnaan matkaaville italialaisen ruoan ystäville.Itse tilasin katkaravunpyrstöillä ja sienillä täytettyjä mustekaloja valkoviinikastikkeella. Oli todella hyvän makuinen ja mielenkiintoinen annos, olin todella tyytyväinen valintaani. Ainoa miinus tulisi hinnasta, mielestäni 11€ oli aika kova hinta muutoin aika "köyhälle" annokselle. Olisin kaivannut joitain toisia lisukkeita tuon leivän tilalle, mutta niistä olisi sitten pitänyt maksaa lisää. Toinen ystävistäni tilasi samaisia täytettyjä mustekaloja, mutta hänen omansa olivat grillattuja ja eri kastikkeella. Ne näyttivät olevan melkein parempia kuin nämä minun omani!


Synttärisankari valitsi mozarellalla täytettyjä tortellinejä kermakastikkeessa. Kaverini taisi olla todella tyytyväinen annokseensa hänkin, sillä hän käski minua kehumaan tätä pastaa niin, että kaikki blogini lukijat haluaisivat tilata tämän annoksen jos menisivät La Bottegaan ;) Pasta oli kuulemma huippuhyvää, ja eritysmaininnan saivat pastassa olevat pähkinät, jotka sopivat siihen todella hyvin. Kokokin oli juuri sopiva, vaikka pieneltä näyttääkin. Tortellinit kun ovat todella täyttäviä. Hintaa annoksella oli 10,60€.Jälkiruokani tiramisu oli valitettavasti pienoinen pettymys. Maut olivat ihan hyviä, mutta tuo leivos ei oikein tiramisun kriteerejä täyttänyt. Se oli liian kuiva ja koostumukseltaan enempi täytekakku kuin mikään muu. Hintaa tiramisulla oli 4,50€.


Toinen kavereistani tilasi suklaakakun, jolla hintaa oli 4,70€. Tämäkään kakku ei pahemmin saanut kehuja osakseen, oli kuulemma aika kuivaa ja mitäänsanomaton jälkkäri. Ei toki ollut pahaakaan, muttei mikään erityisen hyvääkään.

Lopputiivistelmänä: meidän seurueemme antaisi pääruoille isot plussat, mutta jälkiruokien kohdalla ei voi sanoa samaa. Ravintolan ilmapiiri oli kuitenkin mukava ja iltamme onnistunut. Onko joku muu siellä ruudun toisella puolella käynyt La Bottegassa? Mitä mieltä olitte, ja kävikö teillä parempi tuuri jonkun muun jälkiruokatilauksen kanssa?

Nyt soi: Sunlight Heart - Before

2 kommenttia: