perjantai 12. heinäkuuta 2013

Lõhe fenkoliga

Taisinkin jo Barcelona -postauksieni yhteydessä mainita, että yksi lempiblogeistani on ehdottomasti OC Julia. Yksi syy tähän on se, että Julia jakaa blogissaan toinen toistaan mielettömämpiä reseptejä.


Viimeisimpänä inspiroiduin Julian ansiosta kokkailemaan punaviinissä marinoitua lohta lämpimän fenkolisalaatin kera. Minunkin versioni onnistui erittäin hyvin - tuo punaviinimarinaadi kummittelee mieltäni vieläkin, vaikka söin sitä tosiaan yli kuukausi sitten. Julia on ruokanero.


Tässä siis OC Julian lohi fenkolisalaatilla:

Tarvitset kahdelle:

Marinadi:
4rkl punaviinietikkaa
4tl soijaa
4tl oliiviöljyä
1 puristettu valkosipulinkynsi
3tl sokeria
Maustamiseen mustapippuria

400g lohta
4 parsaa

Fenkolisalaatti:
½ fenkoli
Appelsiinin mehu
2dl herneenversoja
100g babypinaattia
 8 kirsikkatomaattia
2rkl oliiviöljyä
Pinjansiemenia
Suolaa
Pippuria


Ohjeet:

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään, laita lohet marinoitumaan sinne hetkeksi.
  3. Sillä aikaa voit pestä kaikki vihannekset, pilkkoa fenkolin, puristaa appelsiinin mehun ja hienontaa herneenversot.
  4. Paista pannulla lohta n. minuutin verran molemmilta puolilta.
  5. Tee lohesta ja foliosta nyytit, ja kaada marinadi nyytteihin.
  6. Aseta nyytit ja parsat pellille, sivele parsoja kevyesti oliiviöljyllä. Anna paistua uunissa n. 10 min.
  7. Paista fenkolin siivuja keskilämpimällä öljytyllä pannulla kunnes ne ovat pehmentyneet.
  8. Lisää appelsiinin mehu, pinaatti, herneenversot ja pinjansiemenet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  9. Keitä kirsikkatomaatteja hetken vedessä, jotta ne pehmenevät ja voit helposti poistaa niiden kuoret.
  10. Asettele kaikki komponentin haluamallasi tavalla lautaselle, ja nauti kesälohestasi! ;)
Nyt soi: Damien Rice - Me, My Yoke And I

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti