maanantai 15. heinäkuuta 2013

Pidu ja läpu #2

Tein jokin aika sitten postauksen Tallinnan yöelämästä. Kuten silloin jo mainitsinkin, kävin ensimmäisen opiskeluvuoteni aikana paljon ulkona ja useimmiten vieläpä niin, että kiersimme yhden illan aikana useamman kuin yhden Vanhan kaupungin kapakoista. Sanomattakin siis selvää, että olen kolunnut jo suuren osan VK:n baareista. Osassa niistä on toki tullut käytyä enemmän kuin muissa, mutta se ei välttämättä tarkoita sitä, että pitäisin enemmän niistä baareista, joissa olen käynyt useammin. Tuossa viime postauksesta esittelin kuitenkin ne paikat, joissa kävin viime vuonna eniten. Postauksesta tuli jo sellaisenaankin niin pitkä, joten halusin jakaa nämä baarisuositukseni kahteen postaukseen. Tässä siis ne baarit, joista pidän paljonkin, mutta joissa en ole käynyt yhtä paljon. Olloos hyvät!

En aluksi pitänyt jostain syystä Nooruksesta lainkaan, mutta etenkin viime aikoina olen löytänyt itseni sieltä useinkin. Noorus on hieman syrjäisemmällä kadulla, joten sinne eivät aivan kaikki kaduntallaajat eksy. Tarjolla on alkuillasta tapaksia ja loppuillasta iso valikoima shottilautasia.


Vaikka olinkin käynyt Drink Barissa aiemmin, tajusin paikan mahtavuuden vasta viime viikolla. Drink Bar on brittityylinen pubi, jossa juodaan oluita ja katsotaan Britannian jalkapalloliigan otteluita. Itse suuntaan paikalle mieluummin niinä iltoina, jolloin telkkarista ei tule mitään peliä, ja valitsen juomaksikin jotain muuta kuin olutta. Kuitenkin mielestäni paikka sopii paremmin kuin hyvin aloitteluun, ja sieltä saa nälän iskiessä yllättävän hyvää ruokaakin!


Paar veini tarkoittaa vironkielellä "pari viiniä". Nimensä mukaisesti baarissa pääjuttuna onkin viini, joita saa edullisesti karahveissa. Paar Veini on todella mukava istuskelu ja aloittelupaikka. Tunnelma on ehkä hieman "hienostuneempi" kuin yleisimmissä ulkoilukohteissani, mutta pidän paikasta paljon siltikin.


Hell Huntissa kävin viime syksyllä useinkin, mutta jostain syystä paikka jäi joulun jälkeen unholaan. Enkä ollenkaan tajua miksi, sillä täällä oli aina todella hyvä meininki! Näin kesäisin Hell Huntissa toimii myös terassi, jossa voi mm. juoda omia juomiaan! Virossahan alkoholin juominen on julkisilla paikoilla laitonta, joten ehdottaisin kesäisin tulla aloittelemaan juurikin Hell Huntin terassille. Plussaa myös paikan omalle valmistamalleen siiderille (ja oluelle, vaikken sitä juokaan)! :)


Kodu on ehkä VK:n mukavimmista baareista. Istua voi pelkästään ylipehmeillä sohvilla, ja tunnelma on kuin kotibileissä. Ja kun drinkkivalikoima on laaja ja edullinen, en voi kuin sanoa, että Kodu on juuri sitä, mitä "unelmabaarini" pitäisi sisällään. En ymmärrä, miksen täällä ole käynyt useammin!


On hieman väärin sanottu, etten ole käynyt Must Puudelissa useinkaan...sillä olen täällä tälläkin hetkellä!;) Mutta - olen yleensä täällä tällä tavoin vain rennosti hengailemassa, sillä Must Puudel on pääsääntöisesti tällainen "chilli" kahvila. Kahvilassa kuitenkin järjestetään useinkin siistejä tapahtumia viikonloppuisin, jotka on pakko chekata ensi syksyllä! Tykätkää Must Puudelin Facebook -sivustosta, niin olette perillä kahvilan yötapahtumistakin!


Uhkailin jo ystävilleni, että menen koulumme salsakurssille, ja että sen jälkeen minut löytää viikonloppuisin vain ja ainoastaan Bailasta!;) Bailassa nimittäin on oikea salsa meininki, jota täydentää tekopalmut ja valkokankaalla koreileva merimaisema. Plussaa myös siitä, että tässä salsabaarissa tarjoillaan ruokaa yön pikkutunneille asti.


Kuresaare on hyvin piilotettu baari, joka kuitenkin sijaitsee yhdellä Tallinnan vilkkaimmista bilekaduista. Ehkä juuri sen takia Kuresaareen eksyy juuri parhaimmat ihmiset ja meno on aina todella hyvä! ;) Itse olen eksynyt paikalle vain muutaman kerran seuraamaan ystäväni Terry McD:n keikkoja, mutta ensi syksynä voisin tosiaankin mennä paikalle ihan muutenkin vain.


NoKussa kävin viime vuonna oikeastaan viikottain, mutta vain Tallinnan ranskanpuhujien peli-illoissa. Koska peli-illat järjestettiin keskiviikkoisin, lähdin useimmiten kohtuuajoissa nukkumaan. Niinä kertoina, kun kuitenkin päätin venyttää keskiviikkoiltaani pidemmäksi, oli NoKussa todella hyvä meininki. Voisin siis useamminkin mennä NoKuun biletysmielellä!


Olemme silloin tällöin kavereiden kanssa halunneet lähteä ihan vain vaihtelunkin vuoksi pois Vanhasta kaupungista. Tätä olisi muuten tarkoitus harrastaa ensi vuonna enemmänkin, sillä olen kuullut monen kivan baarin sijaitsevan esimerkiksi Kalamajassa. Vaikka näitä VK:n ulkoa löytyviä paikkoja olisi varmastikin enemmän, olen itse löytänyt vain kaksi mainitsimisen arvoista menokohdetta:

Woodstock näyttää ulkopuolelta hippien valtaamalta baarilta, mutta sisältä raikuu yleensä kovemman luokan metalmusa. Vaikkei metal ihan ole makuuni, tykkään baarin rennosta meiningistä, pitkistä aukioloajoista, edullisista hinnoista, ja väen paljouden sopivuudesta.


Protestissa olen nyt käynyt kahdesti, ja molempina kertoina on ollut hurjan hauskaa. Protest muistuttaa mielestäni paljon hehkuttamaani Red Emperoria - siellä on samanlainen rento meininki, ja paikka ei liiemmin ole baari eikä klubikaan, vaan jotain siltä väliltä. Täältä olisi hieman lyhyempi matka kotiinkin, joten tänne voisin ehdottomasti mennä useamminkin! ;)


Eagle-Eye Cherry - Save Tonight

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti