lauantai 27. heinäkuuta 2013

Neeme Lall


Lai -nimisellä kadulla Vanhassa kaupungissa sijaitsee erikoinen galleria, josta mainitsinkin jo tässä postauksessa. Galleria on mielestäni erikoinen siksi, että tilana toimii taitelijan, Neeme Lallin, oma asunto.


Lallin olohuone on siis kovasti normaalista poikkeava, sillä jokaiselle neliömetrille on tungettu vähintäänkin muutama taideteos.


Kaksion toista huonetta käytetään työtilana, ja parvelle mahtuu hyvin sänky ja televisio.


Neemen teoksista sen verran, että ne iskivät ainakin minuun. Ne olivat kaikki todella värikkäitä ja huomion herättäviä, ja samaan työhön oltiin käytetty modernien oivallusten lisäksi klassisista tekniikkaakin. Todella erikoista ja persoonallista jälkeä siis!


Silmät ja peilit olivat toistuva motiivi Lallin teoksissa.


Raskaissa materiaaleissakaan ei oltu säästelty. Tuli mieleen Gaudí ja kesäkuinen reissuni Barcelonaan.:)


Tallinna ja naisvartalo esiintyivät tiuhaan myös, ja usein molemmat yhden teoksen sisällä samanaikaisesti. Gallerian kaikki esillä olevat teokset ovat myynnissä, ja jäin mietiskelemään jonkun Tallinna -aiheisen teoksen kotiuttamista. Kuin muistoksi opiskeluvuosiltani täällä.


Neeme Lallin galleriaan maksaa 2€ sisään, ja olisi mielestäni vaikka korkeammallakin hinnalla näkemisen arvoinen. Galleria on tietääkseni joka päivä auki klo 11-18, mutta vain nämä kesäkuukaudet. Tarkka osoite on Lai 11.


P.S. Kiitoksia vielä Anetelle, joka jo aiemmin jakoi kommenttiboksissa lisätietoja tästä galleriasta!:)

Nyt soi: Ed Sheeran - Wake Me Up

4 kommenttia:

 1. Uuu, täytyy käydä katsastamassa!

  VastaaPoista
 2. Hei taas,

  kivan ja mielenkiintoisen näköinen galleria! Tuo ensimmäisessä kuvassa näkyvä värikäs auto on ilmeisesti paikan mainos? Tämä on varmaan aivan epäolennaista, mutta miksiköhän autossa on Suomen rekisterikilvet? Mulla on aina tapana kiinnittää huomio kaikkiin omituisiin yksityiskohtiin... =)

  -Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, auto seisoo gallerian ulkopuolella, on vähän kuin mainos. Enpäs muuten itse tajunnut noita suomalaisia rekkareita! Enkä valitettavasti osaa sanoa miksi ne siinä ovat. Voisi vaikka kysäistä kun käväisen galleriassa seuraavan kerran;) Hauskaa kun sattui tuo sinun silmääsi!

   Poista