keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kõndimine Barri Gòticossa

Tänään menin hostellini järkkäämälle opastetulle kävelykierrokselle Barcelonan vanhaan kaupunkiin. Se kannatti! Kierros oli hyvän oppaan ansiosta todella kiinnostava ja kaupunki aukeni minulle ihan uudella tavalla. Kahden tunnin kävelyn jälkeen olin niin loppu, että menin rannalle ottamaan aurinkoa La Boqueria -kauppahallista hankittujen eväiden kanssa. Ruoka oli niin hyvää ja täällä oli tänään lähemmäs 30 astetta, eli oli kieltämättä aika täydellistä. Brunailun ja lounastamisen jälkeen päätin mennä Barcelonan nykytaiteen museoon, sillä nykytaidehan on yksi pääaineistani yliopistossa. Museo oli todella kiva, ja tykkäsin eritoten Eulàlia Graun esillä olevasta näyttelystä. Nyt syön Doritos -sipsejä hostellilla ja odottelen illan pub crawlia, johon uudet tuttavuuteni saivat minut ylipuhuttua mukaan. Anninan ylipuhuminen mukaan juttuihin kun on tunnetustikin "erittäin hankalaa"... :)


Palmuja riittää pilvin pimein tässä kaupungissa, vaikkei näiden puiden kuulemma luonnollisesti kuuluisi edes kasvaa tässä maastossa. Barcelonan palmut ovat lahjoittaneet kuuluisa rommiperhe Bacardi vuoden 1992 olympialaisia varten.


Barcelonan kolmas "pää"katedraali. Kaksi edeltäjää tuohoutuivat.


Ihana jääjogurtti kioski Carrer del Carmella, aivan kauppahallin takana. Ehdin jo luvata itselleni, etten sortuisi ostamaan froyoa, koska niitä saa nykyisin ihan kaikkialta ja Barcelonassa riittää paljon eksoottisempaakin naposteltavaa. Kun olin kumminkin kävellyt Froyosi -puodin ohi tarpeeksi usein, oli minun pakko hakea sieltä itselleni hedelmin, keksinmurusin ja kookoshiutalein varustettu jääjogurtti.


Barcelonan arkkitehtuurikoulun julkisivussa komeilevalla tikku-ukkoteoksella on hauska tarina. Useampi vuosi sitten erään ravintolan asiakas oli unohtanut lompakkonsa kotiin eikä pystynyt maksamaan illallistaan, joka olikin ollut varsin kookas: seitsemän ruokalajia ja kolme pulloa hienoa viiniä. Asiakas tarjoutui piirtämään jotakin illallisen vastineeksi, sillä epäili taideteoksensa joskus maksavan tuon aterian takaisin moninkertaisesti ravintolanomistajalle. Humalaisen asiakkaan pöytäliinaan tuhertamilla tikku-ukoilla ravintolanomistaja onnistui lunastamaan itselleen seitsennumeroisen chequen Barcelonan kaupungilta. Piirros kun sattui olemaan kenenkäs muunkaan käden jälken kuin Pablo Picasson! ;)


"FC BCN is more than a religion..."


Christopher Columbus ei ollut saada rahoitusta Atlannin tutkimusmatkallensa, ennen kuin Espanjan silloinen kuningas Ferdinand sai tietää hänen vaimollansa kuningatar Isabellellä olevan salasuhde Columbuksen kanssa. Niinpä pääsi Columbus matkallensa, ja kun se oli kaikin puolin onnistunut, päätti kuningas pystyttää Columbuksen Barcelonan korkeuksiin.


Mitä täydellisin lounas rannalla: espanjalaisia mansikoita, manchegojuustoa, serranokinkkua ja minipullo sangriaa. Tuo sangria oli niin hyvää, että päätin jo nyt raahaavani sitä useamman isomman pullon mukanani meidän juhannuspippaloita varten!


Barcelonan kaupungin talo, jonka katolla liehuu Espanjan, Katalonian ja Barcelonan liput. Kävelykierroksen ja oppaan kertomusten jälkeen aloin ymmärtää katalonialaisten vahvaa kansallisidentiteettiä paremmin. Olen nimittäin ennen ihmettellyt sitä aika huolella.


Ja loppuun vielä kuva väsyneestä matkailijatytöstä uudessa ihanassa Zaran paidassaan :) Bona nit a tots!

Nyt soi: Of Monsters And Men - Your Bones

2 kommenttia:

  1. missä hostellissa olit? iski barcelonakuume... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin Be Mar hotellissa. Voin ehdottomasti suositella! :)

      Poista