keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Uisutajan kanapastasalat

Tänään jaan mitä ihanimman ruokavinkin: maailman parhaimman kanapastasalaatin respetin! Valmistusohjeet ovat peräisin viimeisimmältä luisteuvalmentajaltani, kun hän pyysi minua tekemään tätä koko luistelujoukkueellemme kauden viimeiseen kisaamme, eli ainoihin SM-kilpailuihin joissa olen kisannut. :) Yleensä joku meidän luistelijoiden vanhemmistamme teki ämpärillisen tätä meille evääksi kisa- ja leiripäivillemme, ja mulla on kyllä niin hyvät muistot kun tätä on syöty vaikka missä kisakatsomoissa ja jäähallien pukuhuoneissa :)


Joukkueessmma luisteli 19 ikinälkäistä tyttöä, joiden lisäksi porukkaan kuului aina muutama valmentaja ja huoltaja, jotka ruokalaivat hekin. Eli reseptin koko on valtava..! Pastasalaatti on suuresta koostaan huolimatta todella helppo valmistaa, jos käytössä on juurikin ämpäri tai jokin muu iso astia. Tämä on siis loistoruokaa esimerkiksi kesän isoimpiin grillijuhliin tai vaikkapa kookkaan taloyhtiön kevättalkoisiin. Ja mikseipä tämä sopisi muillekin urheilujoukkueille - joten nyt fudis- ja lätkämammat kuulolle: turnausruokailuongelmat ovat tällä salaatilla selätetty!;)


Tarvitset:

2 pss pakastemaissia

4 x 400 g makaronia
5 x 300 g hunajamarinoitua kanaa
2-3 punasipulia

4 x 100 g kermaviiliä
1 tuubi majoneesia
1-2 rkl ketsuppia
Maun mukaan currya ja mustapippuria
2 x 500 g raejuustoa
1 pkt viinirypäleitä


Ohjeet:
  1. Sulata pakastemaissi.
  2. Keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  3. Kypsennä kanat marinaadeineen paistinpannulla. Huolehdi, etteivät kanapalaset ole liian isoja.
  4. Hienonna raaka punasipuli. Mielestäni salaatista tulee parempaa, kun hienontaa sipulin aivan hienoksi silpuksi. Siten ei tarvitse syödä isoja ja kitkeriä sipulin palasia.
  5. Sekoita ämpärissä tai muussa isossa astiassa kermaviili, majoneesi ja ketsuppi.
  6. Mausta currylla ja mustapippurilla. Itse tykkään laittaa molempia reippaasti - ainakin 2rkl molempia. Näin ruokaan saa makua!
  7. Sekoita joukkoon muut ainekset yksitellen, tässä järjestyksessä: raejuusto, punasipuli, pakastemaissi, viinirypäleet, kana ja pasta.
  8. Anna valmiin pastasalaatin levähtää puolisen tuntia jääkaapissa. Salaatin voi valmistaa hyvin myös tarjoilua edeltävänä päivänä.


Vielä viimeiset hehkutukset siitä, miten hyvää tämä on!! Mielestäni KAIKKI ainekset sopivat tähän mielettömän hyvin, vaikka vierastankin ketsupin käyttöä kaiken muun kuin ranskalaisten kanssa. Tein tätä salaattia viimeksi pari viikkoa sitten, jolloin ei Rimistä löytynyt pakastemaissia, buu :( Pasta on myös aika terveellistä, varsinkin jos käyttää kokojyvä- tai proteiinipastaa ja maitotuotteita rasvattomina. Hyviä ruokailuhetkiä kaikille! :)

Nyt soi: Van She - Idea Of Happiness

4 kommenttia:

  1. Jep oli kyllä hyvää! Huomasit varmaan, että mulle maistui, kun lapioin sitä kokoajan lisää lautaselle. Kiitos vielä ruokkimisestani! :D Ja vitsi mua jaksaa aina naurattaa toi, että pippuri on viroks pipar. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi jees oli kiva kun olit syömässä!:) Kiittikiitti, tää on kyllä hyvä ohje! Pipar

      Poista
  2. oi jes ! oon iha sairaan pitkää halunnu tän reseptin itelleni ku toi on NIIN hyväää :):) täytyy kyl ehk pikkusen pienentää noiden aineisosien määrii sit jos teen joskus ite :D
    t. allu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cool! Mut mä oon ihan varmasti lähettäny tän sulle jo ;) Ja kantsii, tästä tulee niin paljon!

      Poista