lauantai 7. syyskuuta 2013

5 Day Detox Challenge

Olipas kummallista, kun tänä aamuna sainkin yhtäkkiä syödä ihan mitä vain halusin. Viimeiset viisi päivää olin siis detoxilla tarkkaa ruokavaliota noudattaen. Itse olin kovin tyytyväinen tähän viiden päivän haasteeseen - olo on ollut koko viikon hyvä ja kevyt, ja vatsani on voinut normaalia huomattavasti paremmin. Olen tosin ollut viimeaikaista hieman väsyneempi, mutta se saattaa johtua myös koulun ja arjen alkamisesta. Päänsäryistä olen myös kärsinyt jonkun verran, mikä on todella epätyypillistä minulle. Luulen sen kuitenkin johtuvan suolan puutteesta, sillä tämä detoxhan on kokonaan suolaton. Suurista kivuista ei kuitenkaan ollut kyse, eivätkä ne häirinneet elämääni mitenkään merkittävästi.

Ennen detoxin aloittamista kauhistelin tämän ohjelman annoskokoja - ne näyttivät minusta mitättömän pieniltä. Todellisuudessa tämä detox on kuitenkin todella hyvin suunniteltu, enkä tuntenut viiden päivän aikana kertaakaan nälkää. Hassua oli myös se, ettei pahemmin tehnyt mieli syödä mitään muutakaan. Pari kertaa haaveilin juustosta ja suklaasta, mutta koskapa nyt en niin tekisi. Ja mikä parasta, nyt lopetettuanikin tekee mieli syödä terveellisesti! Tämä detox oli siis mitä mahtavin "kickstart" terveellisemmän ruokavalion vastaanotolle.

Koska olin itse detoxiin niin tyytyväinen, ajattelin jakaa ohjeet sen suorittamiseen täällä blogissa. Reseptit ja muutenkin koko ohjelma on peräisin Nikki Sharpin vuonna 2012 ilmestyneestä 5 Day Detox Challenge'istä. Suosittelen ehdottomasti hastaamaan itsenne viiden päivän ajaksi, ette pety! :)

*

VIIDEN PÄIVÄN DETOX -HAASTE


Päivän ateriat:


1. Sitruunavesi
2. Aamiainen (smoothie ja vihreä tee)
3. Vihreä tee
4. Lounas (salaatti)
5. Välipala (hummusdippi ja vihreä tee)
6. Illallinen (paistetut vihannekset)
7. Iltapala (mikro-omena ja vihreä tee)
+ 2-3 litraa vettä!!


Detoxaamut lähtevät käyntiin sitruunavedellä. Sitruunaveden valmistus on helpompaa kuin heinänteko - puristetaan yhden kokonaisen sitruunan mehu lasiin, ja loput lasista täytetään huoneenlämpöisellä vedellä.


Aamiaiseksi nautit smoothien sekä kupillisen vihreää teetä. Smoothieta ei saa juoda yhteen humaukseen, vaan sitä tulisi lipitellä 20 minuuttia. Smoothien valmistukseen käytettävät marjat voi valita itse, mutta Sharp ehdotteli mustikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa.

*

Aamiaisen ja lounaan välillä juodaan yksi kupponen vihreää teetä lisää.


Lounaaksi teet itsellessi salaatin kastikkeen kera. Vihanneksiksi voit käyttää esimerkiksi kurkkua, paprikaa, tomaattia, porkkanaa, kaalia, punajuurta, sipulia...

*


Välipalalla dippaillaan porkkanan ja kurkun siivuja pinaattihummukseen, sekä juodaan kuppi vihreää teetä. Varaa itsellesi desilitra porkkanan siivuja, ja saman verran kurkkua. Ensimmäisenä päivänä voit valmistaa hummuksen ja laittaa sen jääkaappiin viiteen eri astiaan valmiiksi odottelemaan.

*


Illalliseksi on paistettuja vihanneksia kvinoan, linssien tai mustien papujen kera. Vihanneksiksi voi paistella esimerkiksi paprikaa, parsaa, tomaattia, porkkanaa, kaalia, munakoisoa, sipulia...

*

Päivän viimeisenä ateriana on vuorossa iltapala, joka valmistuu nopeasti ja helposti. Yksi omena pilkotaan, päälle ripotellaan kanelia, ja lopuksi mikroon noin puoleksi minuutiksi. Iltapalan kanssa juodaan vielä viimeinen kuppi vihreää teetä.Kysykää, jos jotain kysyttävää on. Vastaan parhaan tietoni mukaan. Tsemppiä kaikille, jotka tästä innoittuneena aloittavat detoxin! <3

Nyt soi: Anssi Kela - Mikan Faijan BMW


EDIT 8.9.13: Minun oli valitettavasti poistettava reseptit postauksesta, niiden jakaminen rikkoi tekijänoikeuksia :(

6 kommenttia:

 1. kiinnostava juttu, mutta voiko urheilla detoxin aikana? Tiedätkö päivittäiset kalorimäärät?

  Mutta eihän aikomuksesi on laihduttaa kun olet jo niin hoikka nuori nainen?

  Jatka samaan malliin - on kivaa vilkaista juttujasi silloin tällöin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervist, kiitos kehuista ja kommentista ylipäätään! :)

   Apuapapua, kalorimääriä en ole laskeskellut enkä niistä oikein mitään tiedäkään. Veikkaisinpa kuitenkin niiden olevan kohdillaan tässä ohjelmassa, sillä hyvä ja kylläinen olo oli koko viiden päivän ajan.

   Urheilla saa! Itse kävin pienellä lenkillä ensimmäisenä detoxpäivänä, ja kolmantena päivänä urheilin vähän rankemman kaavan mukaan keskiviikkon luistelutunnilla. Hyvin meni ja hyvä olo oli kummankin urheilusuorituksen jälkeen.

   Laihduttamista en tällä hakenut, vaan ruokavalion muuttamista terveellisempään suuntaan. Kesällä tuli syötyä valehtelematta ihan mitä sattui, joten kaipasin pientä puhdistautumista.

   Samalla mallilla mennään eteen päin, eli tervetuloa vilkuilemaan tänne toistekin :) !

   Poista
 2. Moikka !!Laitatko siis tuon sitruunan kanssa sekoitettavan veden odottelemaan aamuun jo illasta jotta tulisi sopivan haaleaa ?ja laitatko kylmän veden siis aluksi ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ottanut ihan hanasta sellaista huoneenlämpöistä vettä, vaikka tuo sinun systeemisi ehkä kuullostaa vähän paremmalta? :)

   Poista
 3. Okei, kiitos vastauksesta ! minä nimittäin aluksi tein niin että keitin veden ja annoin haaleta mutta tuntuu että on silti liian lämmintä se vesi :( sitruunavesi on kyllä paras "keksintö" ikinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, niinpä! Juon sitä itse nykyisin aina aamuisin (jäi tästä detoxista päälle).. Sitruunavesi on mun aamukahvi:)

   Poista