tiistai 24. syyskuuta 2013

Viljandi


Nyt olen vihdoin ja viimeinen kotiutunut ja ennen kaikkea palautunut Etelä-Viron reissultamme. Kuten jo sanottu, oli aivan mielettömän hauskaa vanhojen ja uusien tuttavuuksien kanssa, ja Viro on kyllä kaunis maa. Ehdinkin jo viime postauksessani ylistää Pärnuuta, mutta silloin en ollut vielä käynytkään Viljandissa! Viljandi nimittäin ylitti kaikki odotukseni, ja minulle jäi kaupungista todella kiva fiilis.

Viljandin vanha vesitorni

Viljandi on Viron kuudenneksi asutuin kaupunki, mutta koska puhutaan näin pienestä valtiosta kuin Viro, ei asukkaita Viljandissa ole kuin vajaat 20,000. Meidän vierailupäivänämme oli kuitenkin sateisesta ilmastakin huolimatta kaupungilla porukkaa liikkellä jonkin verran, ja leikkipuistosta mukaan lähti pari pikku kaveria seurailemaankin meitä. :) Kesäisin Viljandi on sitten hieman vilkkaampaa aluetta, asukasluku suunnilleen kaksinkertaistuu. Viljandi tunnetaan muutoin Viron kansantanssin ja -musiikin pääkaupunkina, ja nimenomaan kesäisin Viljandissa järjestetäänkin paljon festivaaleja ja muuta vastaavaa kulttuuritapahtumaa.


Mikä sitten Viljandissa veti minua puoleensa? Yksinkertaisesti se, että kaupunki oli mielestäni niin tavattoman kaunis! Keskustan ja vanhan kaupungin rakennukset olivat idyllisiä puutaloja, Viljandin järvi oli kaupunkikuvassa oleellisesti mukana, ja keskustassa sijaitseva Kirsimägi vanhan linnan raunioineen oli kovin erilainen mihinkään paikkaan, jossa olen aiemmin käynyt. Otin paljon kuvia, jotka saavat kertoa loput Viljandista minun puolestani.


Kirsimäelle kiipeämässäKirsimäen vanhat muurit


NäkymiäKirsimäellä sijaitsevat rauniot toimivat tätä nykyä useiden konserttien tapahtumapaikkana. Hyvän esiintyjän sattuessa en varmaan yksinkertaisesta voi olla palaamatta Viljandin linnan raunioille. :)Viron pisin riippusilta. Ajattelin Viljandia kierrellessä, että tämä kaupunki olisi mitä mahtavin lomakohde lapsiperheille. Kirsimäen rauniot ovat varmasti entistä jännempiä lapsille, puhumattakaan nyt tuosta punaisesta riippusillasta. Viljandissa on myös ranta ja leikkipuistoja, museoita ja muuta kivaa, joten eiköhän tekemistä löytyisi riittämiin. Reissusta tulisi varmaan myös kovin edullinnen moniin muihin lomakohteisiin verrattuna. Pitäkää siis äidit ja iskät Viljandi mielessänne ensi kesän reissua ajatellen!:)


Viljandin arvostetuin pormestari, August Maramaa, on ikuistettu Viljandin kaupungin talon edustalle lojaalin kumppaninsa kanssa.


Ruokapuolelta piti meidän reissullamme hieman tinkiä - tärkeintä oli löytää kohtuuhintainen ravintola, joka suostui ruokkimaan 50 henkeä. Minä en kuitenkaan koskaan liiku uudessa kaupungissa silmät sokeina mahdollisille ravintolaehdokkaille, ja niin jäi Viljandistakin minulle ensi kerraksi testattava ravintola. Kyseessä on siis Kohvik Fellinn, joka näytti aivan ihanalta. Sattuuko kennelläkään olla kyseistä kuppilasta kokemuksia?


Suosittelen Viljandissa piipahtamista muillekkin kuin lapsiperheille, oli nimittäin todella viehättävä ja symppis kaupunki. Mielelläni palaan itsekin sinne, aikatauluista riippuen vaikka heti ensi keväällä / kesällä :)


Nyt soi: Jack Johnson - Angel

4 kommenttia:

 1. Oii kuinka suloinen ja ihana kaupunki :) Pitääpäs käydä näin viimeisenä vuotena. Kiitos Annina taas vinkistä! <3

  VastaaPoista
 2. Ihana Vilma :) Kannattaa mennä keväällä!

  VastaaPoista
 3. Hei Annina, oon seurannu sun blogia jo jonkun aikaa mut nyt uskaltauduin vasta kommentoimaan (cheesy!) mutta siis aattelin vaan sanoa että tosi kiva blogi sulla :-) Itsekin asun Tallinnassa ja käyn toista vuotta koulua, tosin TUT:lla. Pitäs itekin käyä tutustumassa muuhunkin Viroon ku Tallinnaan, kiitos siis vinkistä ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tere Aino, kiva kun uskaltauduit kommentoimaan, ja kiitoksia kovasti kehuista!:) Mäkään en lähtenyt Tallinnan ulkopuolelle kun vasta viime keväänä, jotenkin täälläkin riitti jo niin paljon nähtävää, kun kaikki oli niin uutta. Kaikkea hyvää sullekin ja kiitos kivasta kommentista:)!

   Poista